2024•08•27

CR Group tillväxtresa fortsätter – Erik Hjelmstedt blir tillförordnad VD

För att stötta vår expansiva tillväxt efter förvärvet av det nederländska bolaget Fox Crypto tillträder Erik Hjelmstedt som tillförordnad VD för CR Group Nordic AB. Avgående VD Björn Weigel fortsätter bidra till företagets framgång och tar plats i styrelsen.

– Björn är drivkraften bakom skapandet av CR Group och utan honom hade det inte varit möjligt att skapa denna verksamhet som snart omsätter över 600 MSEK med god lönsamhet. Jag vill rikta mitt personliga tack till Björn och ser fram emot ett fortsatt samarbete som ägare och i styrelsen, säger Nicklas Storåkers, styrelseordförande CR Group.

– När vi startade för lite mer än två år sedan kunde jag inte i min vildaste fantasi drömma om att vi så snabbt skulle komma till dit där vi är idag. Jag är både glad och stolt över vad vi lyckats åstadkomma och den roll CR Group spelar för ökad säkerhet i vår del av världen, konstaterar Björn Weigel.

Erik kommer senast från rollen som CFO för investmentbolaget Nordstjernan. Dessförinnan har Erik varit CFO, COO och Nordenchef för det digitala hälsoföretaget Kry. Erik har lång erfarenhet från flera roller inom mediabolaget Schibsted, bland annat som COO/CFO för Sverige och Global Head of Change Office.

– Stabiliteten och säkerheten i vår värld utmanas alltmer. Att vi kan bygga och vidmakthålla starka och säkra demokratiska samhällen är alltjämt lika viktigt. Att vi från CR Group kan bidra med säkra kommunikationslösningar för samhällskritiska verksamheter runt om i Europa är en del av detta. Att som tillförordnad VD få leda vår fortsatta resa känns både spännande och tillfredsställande, kommenterar Erik Hjelmstedt.

Erik Hjelmstedt tillträder den 1 september.

För mer information:
Michael Yammin Finta
Kommunikationsansvarig, CR Group Nordic AB
michael@cr.se
+46 76-139 52 80